Odette, de droombaby

Odette. De schattigste van Lokeren. Ze was twee weken oud toen ik ook voor haar even de tijd mocht laten stilstaan. Of toch, voor de mama en de papa eigenlijk ;-) - zo gaat dat toch bij alles wat we ‘voor de baby’ doen?

Read More
LightMaxine Stevens
Linus

Met zijn acht maand vonden ma en pa het tijd om Linus even op de gevoelige plaat te vereeuwigen. Want hoe snel gaan die eerste maanden? Dan zit je in de zetel en bedenk je dat er plots weer een hele maand is voorbijgegaan.

Read More
Niet wakker te krijgen...

Suze, onze sleeping beauty. Ik bleef drie uur, hopend op een wakkere baby. Maar zelfs een nat washandje kon Suze niet uit haar slaap halen. Heerlijk schattig, dat wel. En het is toch ongelooflijk genieten, dat terugkijken naar dat slapend wonder.

Read More
RelaxMaxine Stevens
Leon

Eline leerde ik kennen via een workshop bij Ik is groot. Terwijl ik enkele tips voor babyfoto’s uit de doeken deed, lag Leon als een engeltje naast zijn mama. Enkele weken later volgt de fotoshoot, met een weekje verlof achter de kiezen zijn ze helemaal klaar om te stralen op de foto’s!

Read More
LightMaxine Stevens
Het kantelpunt

Er komt een moment, ook al geloof je het nog niet. Een moment waarop het plots allemaal oké is. Het gegroei. De groter wordende baby. De snelheid van het leven. Wanneer? 

Als je baby ergens heen wil maar het niet kan.

Read More
Onze avonturenMaxine Stevens
Baby's en groei

Mijn 'why' kreeg ik in het najaar van 2018 helemaal helder. Toen heb ik een ommezwaai van 180* gemaakt. Ik ben toen gestopt met freelancen voor allerlei fotografiejobs en ik begon aan mijn eigen verhaal. Als freelancer voelde ik me manusje-van-alles-fotograaf. Het voelde alsof ik in loondienst was maar zonder de voordelen er van. Na lang broeden op mijn 'why' wist ik het.

En nu leef ik mijn droom: ik kan elke dag voor ambitieuze mama's de tijd even laten stilstaan.

Read More
Mijn verhaalMaxine Stevens
Waarom baby's?

Het is een vraag die me vaak gesteld wordt.

Want de kraamperiode vastleggen … dat is weekendwerk, of toch als de verse papa alweer aan het werk is of als er grotere broertjes en zusjes van de partij zijn. 

Baby’s fotograferen … dat is toch onvoorspelbaar? Een baby huilt, drinkt een half uur of heeft op een uur tijd drie nieuwe luiers nodig.  

Kersverse jonge ouders … die hebben toch geen geld? Die moeten al zoveel kopen! 

Read More
Mijn verhaalMaxine Stevens
Als Oliver ‘t wist…

Ik had geen idee.
Piepjong. Zwanger. Angststoornis.

De 39-weken check-up. Alles oké met de baby, maar mijn eigen waarde(n) niet. Ik krijg nog enkele dagen tijd om weeën te krijgen, als het tegen donderdag niet in gang is geschoten, dan leiden ze me in. Het is maandag. Stress. Ik wil niet ingeleid worden, want ook mij zijn de horrorverhalen niet ontgaan. 

Read More
Ella-June: het boek

Omdat mama's het verdienen dat de tijd even stilstaat. Voor heel even maar. Omdat mama's hun kind graag zien groeien, maar loslaten word je nooit gewoon. Omdat foto's kijken en verhalen lezen gewoon gezellig is. Omdat je het nooit wil vergeten. Daarom. 

Read More
4 Valkuilen bij het fotograferen van je pasgeboren baby

Misschien zit je zwanger in de zetel te wachten op je baby. Of misschien ben je pas bevallen en heb je eigenlijk geen tijd op overschot maar is je baby net in slaap gevallen en wil je toch even online scrollen zonder eind (the good old days).

Hoedanook, als je van plan bent om foto’s te nemen van je baby, dan houd je maar best rekening met enkele valkuilen.

Read More
Tips & TricksMaxine Stevens
Kinderen krijgen is loslaten

Thuis zijn met een pasgeboren kleintje is niet altijd gemakkelijk. Je bent vaak extreem moe door de gebroken nachten, het eindeloze (borst)voeden en het wiegen/wandelen/dansen/... met je laatste brokjes energie om de baby in slaap te krijgen. Hopelijk heb je dan een beloning van drie uur ononderbroken babyslaap.

Read More
Het land van mickey en zijn vrienden

Disneyland. In lang vervlogen tijden hadden we kind noch excuus om naar het land der sprookjes en dure frieten te trekken. Intussen is Oliver twee jaar. Vorige maand deden we de impulsaankoop. We gaan naar Disneyland! Eurodisney! Disneyland Parijs! Of in Oliver zijn taal, we mogen blijven slapen bij Mickey Mouse en zijn vrienden! We gaan zelfs naar zijn kasteel kijken. ‘Joepie!’

Read More