7 manieren om in real life te genieten van je baby

Leo-102.jpg

Voorbereiding: leg je smartphone even weg. Liefst van al verstop je hem in een schoendoos, een kast, op zolder, laat hem in je wagen liggen, of steek hem in de diepvries. 

Waarom zou je offline genieten van je baby? Genieten met je pasgeboren baby is een opdracht op zich. De meeste kersverse ouders zijn uitgeput en willen die eerste periode gewoon overleven. Wil je graag op zoek naar enkele kleine geluksmomentjes met je baby? Dat wordt des te makkelijker als je volledig offline bent en je jouw volle focus kan richten op de momenten met je baby. Maak je geen zorgen als je baby niet wil meewerken, morgen is een nieuwe dag. :-)

Inloggen bij je baby: 7 manieren om in real life te genieten van je baby!

  1. Baby’s zijn zo heerlijk om te knuffelen. Pak je baby regelmatig vast voor een heerlijk knuffelmoment en beloof jezelf om nooit te vergeten hoe dat voelt, zo’n klein pakje baby.

  2. Kijk naar je baby. Doe het. Nu. KIJK. Zonder afleiding. Elke dag tien minuten, gewoon kijken.

  3. Ben je moe en wil je enkel slapen? Maar dat lukt niet want je baby laat het niet toe, of als je baby dan eindelijk slaapt wil je gewoon wat me-time (wakker)? Dwing jezelf naar buiten te gaan. Leg je baby in de Bugaboo of hang hem in je draagdoek. Eens je baby slaapt, zet jij je lekker op een bankje of leg je op een dekentje in het gras. Of rijd de Bugaboo weer binnen in de woonkamer en leg je heerlijk op de zetel.

  4. Een pasgeboren baby geeft nog niet veel respons, maar vind het heerlijk om te observeren. Neem er een mooi knuffeltje bij en laat je baby dat bestuderen. Dit wordt je zelf snel beu, dus geef jezelf ook een leuke opdracht: jij kan intussen je baby bestuderen. Of val in slaap (dat kan enkel bij rustige baby’s). 

  5. Lees een mooi boek. Je baby begrijpt er nog niets van, maar houdt van je stem. Tip: de kinderboeken van Toon Tellegen zijn ook heerlijk filosofisch om te lezen als volwassene.

  6. Zet rustige muziek op en ga gezellig dansen in de woonkamer. Baby in de draagzak, klaar!

  7. Of zet een leuk jazzmuziekje op waar je met je baby op kan shaken. Eerste lachjes gegarandeerd! En dan voel jij je toch meteen een supermoeder!


Geniet van je kraamtijd wanneer het kan. Beleef je babytijd, op een roze of een donkere wolk. Het is echt waar, ze groeien zo verschrikkelijk snel. 

Wil je graag weten of ik je daarbij kan helpen? Schrijf je dan in voor een gratis mama-babbel, (want over die baby wordt al genoeg gepraat).