4 Valkuilen bij het fotograferen van je pasgeboren baby

Misschien zit je zwanger in de zetel te wachten op je baby. Of misschien ben je pas bevallen en heb je eigenlijk geen tijd op overschot maar is je baby net in slaap gevallen en wil je toch even online scrollen zonder eind (the good old days).

Hoedanook, als je van plan bent om foto’s te nemen van je baby, dan houd je maar best rekening met enkele valkuilen.

Suzan | Maxine Stevens-17.jpg

1. Een foto van onderen

Het gebeurde mij ook. Ik was pas bevallen van ons tweede zoontje, Charlie. Terwijl ons oudste zoontje, Oliver, onderweg was, dacht ik even enkele foto’s te maken van onze slapende Charlie. Hij lag al lekker ter snoezen in zijn ziekenhuisbedje naast mijn bed. Ik lag nog in de verloskamer te bekomen, een aantal uren na de bevalling. Ik was nog niet helemaal mobiel, dus probeerde vanuit mijn bed enkele foto’s te maken van ons vers boeleke. Geen. Goed. Idee.

Het had een goed idee kunnen zijn, ware het niet dat zijn bedje in de verkeerde richting stond en ik het niet gedraaid had. Ik heb veel foto’s waarbij we recht in zijn neusgaten kunnen kijken. Geen schoon zicht, de onderkant van een kin.

2. Een dubbele kin

Nog meer kin! Pasgeboren baby’s die kunnen eenvoudigweg hun hoofd nog niet goed opheffen. Dat is een vaststaand feit. Dus let op die kin, want die plooit nogal gemakkelijk dubbel. Geen schoon zicht!

3. Ledematen overal!

Nog iets wat pasgeboren baby’s nog niet goed kunnen: hun armen en benen bij zich houden. Tenzij je ten rade gaat bij een gespecialiseerd babyfotograaf die baby’s in allerlei vreemde poses kan leggen zodat ze er extra schattig uitzien, probeer je dat beter niet. Let ook gewoon op de pose van je baby. Steekt er een arm uit aan een rare kant? Neemt zijn been de halve foto in beslag? Ga vooral voor ‘klein en schattig’.

4. Foto’s in het donker

Ik kan het niet genoeg benadrukken (want ik doe het elke week in de mini-courses op Instagram): zorg voor voldoende daglicht! Laat je kindje richting een venster kijken, of ga naar buiten. Zorg voor een lichtrijke ruimte. Dat gaat natuurlijk niet altijd, en ja, die foto’s van een slapende baby op je buik in het halfdonker zijn ook schattig. Maar als je dan toch moeite doet, zorg dan voor voldoende licht. Dit van een mama die park met baby talloze keren versleepte naar een venster.

Succes!

pinterestArtboard 1.png
 
Tips & TricksMaxine Stevens