Wat mama’s en papa’s over me vertellen

 

Een doordeweekse woensdag na een weekend vol reportages. Mijn mailbox is gevuld met fijne reacties op de foto’s. Want zo snel kan het gaan. Je krijgt de foto’s ten allerlaatste binnen de week, meestal heb je ze al binnen enkele dagen. Ik kan niet wachten. Jij ook niet, toch?

 
 
Ik vind beelden ontzettend belangrijk, de tijd gaat zo snel en ik wil kunnen vasthouden wat voorbij is. Dat kan met foto’s. De shoot gaf ons voor het eerst foto’s van ons vier samen. En foto’s waar ik als mama ook op sta :-). Waarom jij? Makkelijk, je foto’s zijn zo puur, ongedwongen, echt en mooi! Niet geforceerd en stralend in eenvoud. Wij keken echt uit naar de shoot! Ook zelfs mijn vriend. Omdat hij ook al eens gekeken had op je Instagram en ook gek was op je werk!
— Lynn
Suus-Maxine Stevens-24.jpg
Dankjewel voor de foto’s, ze zijn supertof! Voor deze studioshoot hadden wij geen enkele foto samen als gezin, dus dat op zich is voor mij al heel belangrijk dat we dat nu wel hebben. Maxine is een heel vlotte, lieve ‘madam’ die zowel kindjes als mama en papa kan geruststellen. Het concept van een shoot zal sommigen misschien wat afschrikken, maar eigenlijk vonden we het zelfs leuk. We konden gewoon onszelf zijn, de dingen doen die we standaard ook doen als gezin en dat werd gewoon heel mooi vastgelegd op beeld.
— Marloes
Suzan | Maxine Stevens-15.jpg
Door het vastleggen van beelden in Suzan haar eerste maand op deze wereld zal ik altijd terugdenken aan de periode die daarbij hoort. De beginperiode van mama-zijn. We hebben nu uitstekende beelden die perfect weergeven in welke ‘bubbel’ we momenteel zitten. Vol liefde voor dat kleine wezentje.Het is wel een periode die je moet koesteren gezien het ‘baby-zijn’ volgens mij zeer snel gaat. We nemen soms te weinig tijd om bepaalde belangrijke herinneringen op een mooie en natuurlijke manier vast te leggen.
— Sofie
Liese en Lotte - Maxine Stevens -27.jpg
Ik heb nu een blije vriendin... haha! Leuk om een paar foto’s van ons vier te hebben! Mijn vriendin wou heel graag een aantal leuke foto’s, zij is de fotoliefhebber in huis. Ik zie niet meteen ja, maar zag wel hoe graag zij het wou. Ik wou het toch een kans geven en daar ben ik absoluut heel blij mee! Alles verliep heel gemoedelijk en dat vond ik wel fijn.
— Stijn
Ona | Maxine Stevens-23.jpg
Prachtige foto’s en een zalig filmpje! We zijn enorm fan van de natuurlijke stijl van de foto’s, het voelde allemaal heel normaal aan en zo is het ook vastgelegd op de foto’s: hoe we echt zijn. De kraamtijd liep op zijn einde en je ziet je eigen baby opgroeien, veranderen en groot worden. En we wouden toch graag die baby-tijd vastleggen want het gaat allemaal zo snel. Als ik zelf foto’s neem heb ik vaak een niet-meewerkende baby :-D, slechte belichting,… We hadden Ona nooit zo goed kunnen vastleggen zoals Maxine dat gedaan heeft. De puurheid, haar verschillende gezichtsuitdrukkingen,... op een super kwalitatieve manier. We hebben nu een mooi souvenir om naar terug te kijken!
— Evelien
Wat een prachtige, spontane beelden van mijn gezin! Het probleem is dat het enorm moeilijk is om met je ganse gezin op 1 foto te staan aangezien er altijd wel iemand de foto moet nemen. Dus ik het moeilijker om herinneringen vast te leggen op beeld. Ik probeer toch zelf zoveel mogelijk beelden vast te leggen van Odin. Als mama heb je altijd tijd tekort en moet je veel meer genieten van je baby. Odin groeit zo snel en ik wou graag een mooie herinnering (nu dat hij nog zo klein is). Je hebt sowieso herinneringen in je hoofd maar een beeld zal nooit vervagen 🙂! Lijkt mij ook tof voor Odin om een filmpje van zichzelf te zien als hij wat ouder is.
— Ellen
 
 
Wat een prachtige herinneringen van ons kleine gezinnetje! Het leven gaat zo snel vooruit en je moet mee in de mallemolen van het leven. Bij het zelf vastleggen van herinneringen is het heel moeilijk om mooie foto’s te hebben waarbij mama en papa ook opstaan. Gsm-foto’s van de baby hebben we genoeg, maar weinig waar de liefde tussen moeder/vader en kind wordt vastgelegd.

Het cliché dat zegt dat het zo snel gaat is wel degelijk waar. Voor mij is de shoot het vastleggen van een periode waarin alles nog draait rond de baby alleen, nog geen zorgen over het werk of over de baby achterlaten bij de crèche.
— Sien
Mooie herinneringen op beeld! Eerst zag ik er de meerwaarde niet van in, mijn vrouw heeft mij overtuigd. Het was een heel rustige en leuke reportage. We waren direct op ons gemak. Het zijn geen geposeerde foto’s, maar echt spontane beelden.
— Roeland
Ik heb nu een aantal leuke en spontane foto’s van ons vier maar ook eens foto’s waar ik zelf spontaan op sta met (één van) de meisjes. Meestal ben ik de fotografe. Ik hou van jouw stijl. Niet het geposeerde, geen geforceerd gedoe. Lichte foto’s, lichte kleuren ... Ik vind de foto’s mooi in hun eenvoud. Voor ons voelde het niet aan als een echte ‘fotoshoot’ omdat we gewoon met elkaar konden bezig zijn zoals in het dagelijkse leven.”
— Katrijn
Foto’s zijn momentopnames en zorgen ervoor dat ik later nog eens hetzelfde moment kan herbeleven omdat het zo snel gaat, de tijd... Je wordt als het ware teruggeslingerd naar de dag van de foto’s en alle details worden opnieuw opgeroepen. Ook voor de kinderen zelf vind ik het heel waardevol om zichzelf te zien als ze later groot zijn.
— Lori
De reportage zorgde ervoor dat we even stil stonden bij de wervelwind. Over twee jaar zou ik niet meer weten hoe ik me precies voelde of wat ik dacht, omdat je dat uit jezelf niet zo uitgebreid neerschrijft. Dat zou ik wel missen. En ik vind het zalig dat we aan Ella-June het boek zullen kunnen ‘schenken’. Maxine is een rustgevende factor! Zelfs mijn vriend was heel snel op zijn gemak. Alles is chill, op ’t gemakje. Niets is geforceerd. Heel aangenaam! Je staat er nu nog niet bij stil, maar het cliché is waar: koester die eerste momenten. Door slaapgebrek en de rush vliegt het zo voorbij. Het is zo fijn om er iets tastbaars aan over te houden.”
— Liza
Ik wist dat mijn vrouw graag zo’n fotoshoot wilde houden en had haar beloofd eentje te doen, als cadeau voor moedertjesdag. Ik vertrouw op mijn vrouw haar smaak en gevoel en volg braaf 😉 ik vond de instagram foto’s ook mooi en smaakvol, was sowieso geen fan van de typische zwart wit foto’s van papa’s met blote borst 😄. Ik zou het aanraden aan iedereen die een klein kindje heeft. Was een ongedwongen sfeer en het resultaat is zeer mooi.
— Jelle
Ik vind het hebben van mooie foto’s van belangrijke gebeurtenissen sowieso heel belangrijk en betaal er dan ook met plezier een professional voor. Had ik je eerder “ontdekt” had ik zeker ook een zwangerschapshoot laten doen. Ik ben iemand die graag terugkijkt naar foto’s (en zeker naar foto’s van ons kleintje), en vind het top dat we nu naast digitale foto’s ook een stoefboekje hebben die we altijd makkelijk van onder het stof kunnen halen 😉!
— Ann-Sofie
De foto’s zijn overal te vinden. De achtergrond van mijn gsm, computer op het werk, het stoefboekje in de living. Ze zijn het bewijs van ons kersverse gezinnetje die ons doen herinneren aan het geluk dat we mogen ervaren.
Ik denk nog steeds zalig terug aan die eerste momenten, maar ze glippen zo snel weg. Als mensen me vragen wat ik het lastigste vind aan mama zijn is dat ook steevast mijn antwoord. De angst om te vergeten is dan ook groot. Maar als ik naar onze foto’s kijk, ben ik toch eventjes gerust.

Vooral de minimalistisch stijl waarbij poseren overbodig is overtuigde me om te boeken. Het enige waar ik eventjes voor twijfelde of mijn vriend moest overtuigen was het financiële plaatje. Is het het waard? Maar man, wij hebben er nog geen seconde spijt van gehad! Bedankt!
— Fien
De beelden die je van ons gemaakt hebt, toveren iedere keer een brede glimlach op mijn gezicht. Ze zijn ook overal aanwezig: op de frigo, als achtergrond op mijn gsm en computer op het werk.

Ze bevestigen voor mij het gevoel wat een plezier het is om mama te zijn. Ik twijfelde enorm aan mezelf in het begin en vroeg me voortdurend af of het goed genoeg was. Jouw foto’s bevestigen dat Linus een heel gelukkige baby is. Ze sluiten die eerste zware maanden af: de moeilijke start, de weenuurtjes, de vele kilometers in onze kleine living, de onmacht die je voelt als ouder en het enige wat je kan doen is die kleine man, je alles, overspoelen met heel veel liefde.

Ze zijn de start van samen de wereld te ontdekken, genieten van de blik in zijn ogen als hij weer iets nieuws kan, eindelijk een prachtig gezin vormen waar we al zo lang van dromen, en zoveel meer.

Jouw warmte, enthousiasme en spontaniteit zorgde ervoor dat we ons meteen op ons gemak waren met de foto’s als prachtig resultaat!
— Dorien
 
Eerst en vooral wou ik je nog zeggen dat we heel erg veel ‘waw-reacties’ kregen op de shoot, ik heb dus al volop reclame voor je kunnen maken 😉. We hebben een collage gemaakt voor aan de muur, wie binnen komt, spreekt meteen over de foto’s!

Voor mij was het belangrijk om een shoot te hebben nu ons gezin compleet is. Ons huis miste foto’s van ons 4, dit geeft voor mij nu een andere sfeer in huis. De beelden betekenen zoveel voor mij, je kinderen zijn je alles en jij bent er wonderwel in geslaagd om in 1 beeld ons gezin weer te geven zoals het er dagelijks aan toe gaat. We mochten onszelf zijn.

Ik kan moeilijk het juiste woord vinden om de reportage te omschrijven, voor mij is het vooral een poging om de vluchtige wereld voor heel even te doen stilstaan. Tegelijk zet het mij in de realiteit terug omdat ik zie hoeveel de kids al weer veranderd zijn op zo een korte tijd.

Ik wou de reportage vooral omdat ik in ons drukke leven veel te weinig foto’s neem van de kinderen. Bij het boeken van zo een reportage ben je daar dan wel even bewust mee bezig.
— Ruth
 
 
 
Screenshot 2019-07-16 at 20.59.01.png
Screenshot 2019-07-16 at 20.59.40.png
Screenshot 2019-07-16 at 20.59.31.png
 
Screenshot 2019-07-16 at 20.59.14.png
Screenshot 2019-07-16 at 20.59.22.png
Screenshot 2019-07-16 at 20.58.47.png
 
Screenshot 2019-07-16 at 20.58.31.png
Screenshot 2019-07-16 at 20.58.21.png