Print je foto’s!

 Een smartphone vol beelden en filmpjes, mapjes met foto’s, foto’s die gedeeld worden door kinderopvang en school, whatsappjes met foto’s erin. Er hangen enorm veel foto’s in je leven, maar ze geraken niet geprint. Of toch?

Ik heb intussen heel wat (online) fotolabo’s uitgetest en ik ga steeds op zoek naar de allerbeste kwaliteit. Daarom kies ik voor producten zoals vergrotingen op mdf, dibond en professionele albums. Bij mij kan je geen canvas krijgen, hoe hip het ook is/was, het voldoet niet aan de eisen die ik stel naar artistieke schoonheid, printkwaliteit, of duurzaamheid van de materialen.

Waar kan je best je foto’s van onze fotoreeks laten printen?

Voor gewone fotoprints in kleine formaten: Smartphoto. Ik raad aan om te kiezen voor matte fotoprints met een wit randje. Vergrotingen en andere bijzondere fotoprints kan je laten maken bij je lokale fotolabo. In Gent kan je bijvoorbeeld terecht bij de Fotoshop aan Gent Dampoort. Bij Fotoshop raad ik aan om te kiezen voor de vergrotingen op mdf of dibond (die kan je ook eenmalig nabestellen bij me, dan zorg ik voor de bestelling, afhaling en gratis verzending naar je thuis).

Waar kan je mooie albums laten printen?

In de meeste pakketten zit een album inbegrepen. Ik werk samen met een Portugese gespecialiseerde albumleverancier die niet levert aan particulieren, dus dat adres kan ik niet bezorgen. Maar er zijn enkele fijne alternatieven die niet van dezelfde kwaliteit zijn, maar qua prijs/kwaliteit zeker het uitproberen waard zijn: Profotonet en Blurb zijn de grootste aanraders.

Ik raad niet aan om via zaken zoals Hema, Kruidvat, Albelli … te bestellen, maar dat is natuurlijk ook een stuk persoonlijke voorkeur en een keuze naar duurzaamheid en kleurvastheid.

Als je echt een specialleke wil als album, en het zit niet inbegrepen in je pakket of je wil een extra album, dan raad ik aan om eentje te kiezen via mijn boekenplank. De prijs ligt iets hoger dan die van online albumleveranciers, maar ze zijn enorm veel beter van kwaliteit en de covers zijn ongelooflijk mooi. Bovendien wordt alles voor je gedaan: van ontwerp tot gratis levering aan huis. Jij hoeft enkel het ontwerp goed te keuren! Al is het maar eenmalig: het is zalig om dit album te kunnen bewaren voor je kindje.